Legszívesebben az egész gardróbodat belepréselnéd a bőröndbe? Már a csomagolás gondolata is frusztrál? Segítünk, hogy csak azt vidd magaddal, amire szükséged lesz.

Sokak rémálma az utazás előtti készülődés. Last Minute nyaralás előtt még inkább nagy a pánikszerű bepakolás veszélye. A gyors, praktikus és hatékony csomagolással azonban rengeteg időt, energiát és fejfájást spórolhatsz meg.


Minden az úti célon múlik

Könnyű strandruhák kavalkádja vagy nyári pulcsik és esőkabát? Hogy mi kerüljön a bőröndbe vagy a hátizsákba, azt leginkább a nyaralás helyszíne szerint döntheted el. Emellett persze az is számít, hogy a nyár közepén vagy az utószezonban indulsz vakációra.

Városnézős, vásárlós nyaralásra

Ha a múzeumok tárlatait és a városok nevezetességeit szeretnéd megcsodálni, vagy bevásárló körúttal kötöd össze a nyaralást, hosszas gyaloglásra kell felkészülnöd. Ezért a legfontosabb a kényelmes lábbeli. Az edzőcipők mellett már léteznek „fél edzőcipők”, azaz hátul teljesen nyitott vagy pántos, papucsszerű modellek. Ezekben jobban szellőzik a lábfej. A lapos szandálok között is találsz jó talpfelépítésűeket, amelyekben egész nap kényelmes a járás.

Mediterrán megoldások

Ha a déli országokba utazol, és nem szeretnéd kihagyni a templomok belső szépségeinek megtekintését sem, ne feledd, hogy lenge öltözékben – ujjatlan topban vagy, spagettipántos ruhában – sok esetben nem léphetsz be a kápolnákba, katedrálisokba. Ezért érdemes egy vékony anyagú, például muszlinból varrt blúzt magaddal vinned, amely akár a retikülben is elfér, és a kánikularuhára felkapható. Ez már csak azért is ajánlott, mert a múzeumok, képtárak belső tereiben, sőt a légkondicionált éttermekben is jó néhány fokkal hidegebb van, mint a szabad levegőn, hőségben.
Praktikus kiegészítő a sildes fejpánt, amely anélkül véd az erős napfénytől, hogy melegítene. Ha ilyet viselsz, nem szükséges napszemüveg.

Északi vidékekre

Akinek szóba jöhet Skandinávia, vagyis hűvösebb időjárású északi országba utazik, gondoljon arra is, hogy ha esős, szeles napokat fog ki, szüksége lesz melegebb ruhaneműkre. Mindenképpen vigyen esernyőt, kényelmes, zárt cipőt és könnyen száradó, lehetőleg vasalást nem igénylő ruhákat. Például lenvászon nadrágot és szoknyát, farmert, valamint puha, thermo anyagú felsőrészeket. Csomagoláskor színben harmonizáló ruhadarabokat válogasson össze, hiszen a réteges öltözködésnél különösen fontos ügyelni erre.

A divat központjaiban

Ha „divatfővárosba”, például Párizsba vagy Milánóba készülsz, talán aggódsz amiatt, hogy kellőképp trendi lesz-e a külsőd, miközben kilométereket gyalogolsz bevásárló körútjaidon, és kirakatnézés közben nem rí-e le rólad az, hogy turista vagy. Ezt a kételyt hessegesd el! Hiszen a divat fővárosai arról is híresek, hogy igen színes az utcaképük, a butikokban megforduló vásárlók – köztük olykor hollywoodi sztárok és topmodellek – gyakran teljesen egyszerűen öltözve, farmerban és trikóban válogatnak a ruhák között. És még az sem ritka, hogy vásárlás nélkül távoznak. „Kötelező” kiegészítő a dekoratív napszemüveg, amely véd és divatos.

Elegáns öltözet>>

 

 

 

Forrás: otvenentul.hu

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: nyár csomagolás ruházat öltözés

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr242130952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása