Igen, ha az ing, nadrág, esetleg zakó kombinációja eleve olyan, hogy nem feltétlenül szükséges a nyakkendő (pl. erős mintás, vagy sportos fazonú ing) viselete. Igen, ha a szakmában, a vállalatnál többé-kevésbé elfogadott a nem konzervatív üzleti öltözék (pl. mérnöki, vagy kreatív szakágaknál gyakran előfordul).
A válasz azonban NEM, ha az öltözéknek láthatóan része kellene legyen a nyakkendő, csak épp nem kötöttük meg. Persze kivétel itt is lehet, de tudnunk kell, hogy ezzel is üzenetet fejezünk ki (pl. lazaság).

Rövidujjú ing alapesetben akkor hordható, ha az időjárás (meleg) ezt kimondottan indokolja és a zakó nélküli öltözetet az üzleti protokoll lehetővé teszi. Ha a tárgyaló felek között mi vagyunk erősebb pozícióban és rövidujjú inget viselünk, partnerünk viszont zakóban foglal helyet, gesztusértékű, ha felkínáljuk a zakó levételének lehetőségét.

Forrás: Nyakkendőfutár

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: ing tárgyalás nyakkendő zakó

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr992293838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása