Kifogástalan öltözékkel kifejezhetjük profizmusunkat, sikerességünket egy tárgyaláson. Egy láthatóan kiváló minőségű, drága öltözet érzékeltetheti, hogy ügyelünk a részletekre, áldozunk a jó megjelenésre, megtiszteljük partnerünket.
Figyelem! A kifogástalan üzleti megjelenés ugyanakkor okozhat negatív hatást is, ronthatja tárgyalási pozíciónkat. Minden esetben tudnunk kell, hogy tárgyaló partnerünk mit is vár a tárgyalástól. Ha például terméket, szolgáltatást szeretnénk eladni, egy drága öltönnyel, exkluzív órával kelthetünk olyan benyomást is, hogy üzletfeleinktől aránytalanul nagy bevételre teszünk szert, nagy árréssel dolgozunk ("futja a drága megjelenésre"), amely már eleve nagyon kemény alkupozícióra kényszeríthet minket.

Ha munkatársainkkal együtt veszünk részt, tárgyalási helyzetünket erősítheti, ha közel azonos színvonalú, stílusú öltözékben jelenünk meg (csapat szellem), gyengítheti, ha valamely kollégánk jelentősen rosszabbul öltözik, mint a többiek.
Az öltözéken túl természetesen fontos szerepe van a megjelenés egyéb részleteinek (hajviselet, ápoltság). Esetenként kritikus lehet azoknak a tárgyaknak a megfelelősége, amelyekre gyakran nem is figyelünk (jegyzetfüzet, toll, laptop,  táska, stb.).

Bárhogy is készülünk egy tárgyalásra, bármit is kellene viselnünk, fontos, hogy hitelesek legyünk! Ha problémát okoz a nyakkendő megkötése, gyakoroljunk jó előre, vagy olyan ruhát viseljünk, amihez nem szükséges nyakkendő. Ha elviselhetetlen melegben kell tárgyalásra mennünk és néhány perc alatt nyomai lennének verejtékezésünknek, ne is próbáljunk zakót és hosszúujjú inget viselni, mivel ezzel többet árthatunk. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy tárgyalási pozíciónk erősödjön, de törekvésünk ne forduljon görcsösségbe.

Forrás: Nyakkendőfutár

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: kiegészítő óra drága kabát nyakkendő zakó

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr132293862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása