A meghívókban előszeretettel adnak meg ruhakódot (dress code). Hogy mit is jelent a Black tie, vagy Casual kifejezés? Most kiderül!


Ha meghívót kapunk egy elegáns bálba, vagy egy nagyobb cég bulijába, meglehet, hogy a lap alján ott fog ólálkodni egy „dress code” felirat. Ez, ruha kódot jelent. Manapság egyes elitebb szórakozóhelyeken is megszabják, hogy miben várják a bulizni vágyókat. Ezeket a kódokat minden esetben érdemes betartani. Ha pedig valami így sem lenne világos, inkább hívjuk fel az adott eseményt rendező céget.

White Tie vagy Ultra – formal

Ha ez van feltüntetve a meghívón, akkor egy nagyon exkluzív eseményre vagyunk hivatalosak. Így ruházatból is a legelegánsabb kell. Vagyis frakk, hozzá illő nadrággal, fehér ing, fehér mellény, fehér csokornyakkendő.

Black Tie és Formal

Ez egy fokkal engedékenyebb, mint az előző kód. Ilyenkor a férfiaknak szmokingot kell viselniük, fekete csokornyakkendővel. A formal kód lehetőséget ad a választásra. Ebben az esetben választhatunk fekete inget, de akkor a nyakkendő nem kötelező.

Semi – Formal, Informal, Business Formal, After five

Ezek a kódok, az urak tekintetében, ugyanazt az öltözéket jelentik. Sötét öltöny, nyakkendővel. A változatok a hölgyek miatt jöttek létre.

Smart Casual, Dressy Casual

Ez már a lezserebb kategória, de mégsem farmer. Inkább egy szövetnadrág, zakóval. Színben harmonizáljon.

Casual

Vagyis, hétköznapi. Ebben az esetben, ránk bízzák a döntést. Vehetünk farmert, inggel. Azért a tornacipőt hanyagoljuk.

Tehát, amire igazán szüksége van egy férfinak, az egy jó minőségű, sötét öltöny. Komolyabb eseményre érdemes kölcsönözni, hiszen egy frakk nem olcsó mulatság, valamint elég ritkán van rá szükség. De bármilyen öltözéket is kérnek tőlünk, mindig legyünk elegánsak, még lezseren is.

Elegáns öltöny, kosztüm >>

Forrás: menmax.hu
 

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: ing fehér ruha elegáns nyakkendő öltöny mellény frakk

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr462059557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása