A férfi divatházak kirakataiban olyan tökéletesen mutatnak: hajszálcsíkos öltöny, csíkos ing, rombuszmintás nyakkendő. De ha egyet megveszünk ezek közül és hazavisszük, majd megpróbáljuk felvenni valamely ruhánkkal, hamar rájövünk, hogy mégsem mutat olyan jól, mint a kirakatbabán a boltban. Hogy ezt elkerülhessük, három fontos szempontot kell csak figyelembe venni:

  1. csíkos inget, egyszínűvel, vagy nagyon vékony csíkos nyakkendővel
  2. egyszínű inghez, szinte minden nyakkendő jó (Színre vigyázni)
  3. mintás inghez, inkább nem ajánlott a nyakkendő

Mintásat egyszínűvel

Nézzünk megint egy példát: A szekrényből kiválasztott egy sötétkék hajszálcsíkos öltönyt, tehát valami mintásat. Egy mintás öltönyhöz mindenféleképpen egyszínű illik, ezért válasszon hozzá mondjuk egy világoskék inget. Mivel az öltözetet alapvetően az öltöny (mint legnagyobb ruhadarab) határozza meg, válasszunk hozzá egy átlósan csíkos nyakkendőt, például egy sötétkék-bordó összeállításban.
Ugye találkozott már ezzel az összeállítással? Most már legalább tudja, hogy milyen logika alapján lehet eljutni idáig.

Aprómintásat nagymotívummal

Ha mintás (csíkos) öltönyt választunk, mindig nézzük meg kicsit közelebbről. Mekkora távolság van a csíkok között? A most kiválasztott darabnál olyan 1 cm körüli a távolság, tehát relatíve apró mintás öltönyről van szó. Válasszon hozzá bátran egy mintás inget, a lényeg azonban a "méret". Válasszon hozzá egy csíkos inget, ahol a csíkok távolsága legalább 3-4 cm. De lehet akár kockás is. A lényeg, hogy mindezek után a nyakkendőválasztásnál vegyük figyelembe a 1.-es pontot, azazhogy mintáshoz egyszínűt. Hogy milyen színben? Ez már az Ön ízlésén múlik.

Dr. Berendi Péter

Még több nyakkendő >>

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: ing színes nyakkendő mintás kockás

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr871939894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása