1. Szabály: A nagytól a kicsiig felépíteni - azaz a helyes sorrend

Miből áll az elegáns üzleti megjelenés? Természetesen öltöny, ing és nyakkendő - ezek az alapdarabok. És tudjuk, hogy minél nagyobb darabról van szó, az annál drágább és annál kevesebb lóg belőle a szekrényünkben. Épp ezért legelőször az öltönyt kell kiválasztani.

Vegyünk egy példát, legyen az öltöny sötétszürke. Fektessük le az ágyra, és lépjünk tovább.
A következő ruhadarab az ing. Mi illik egy sötétszürke öltönyhöz? Világoskék, fehér, pink, fehér alapon kék csíkos vagy épp kockás. Válasszuk mondjuk a világoskéket. Vigye oda az ágyhoz és helyezze rá az öltönyre.
Most nézzük az összhatást, hisz végül következik a "hab a tortán": a nyakkendő. Mi illene a sötétszürkéhez (öltöny) és a világoskékhez (ing)? Szinte minden: kék, borvörös, pink, vagy több szín keveréke, átlós csíkos formában, vagy akár apróbb mintás. Válasszon kedve és hangulata alapján, és tegye az ágyra az öltöny és az ing mellé.
Hogy tetszik a végeredmény? Hát persze, már meg is találta a tökéletesen összeállított aznapi öltözéket. Ugye nem is tűnik olyan bonyolultnak az első lépés?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Dr. Berendi Péter

Még több nyakkendő >>

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: ing nyakkendő öltöny nyakkendőválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr921939882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása