A legismertebb alapanyagok egyike a selyem. Egy selyemszövet minőségét még szakembereknek is nagyon nehéz megítélni. A szintetikus (selyem típusú poliészter) és az igazi selyem között szinte láthatatlan az eltérés. Ha mégis különbséget szeretnénk tenni, mindenféleképpen a kezünkbe kell fogni a nyakkendőt. A legnagyobb eltérés az igazi selyem és a laborbeli utánzata között, hogy utóbbi sokkal síkosabbnak tűnik és sokkal simább felületű.

Hogy a különbséget mégis meg tudjuk állapítani, érdemes a nyakkendőt végigcsúsztatni az ujjaink között. Az igazi selyemnél a selyemszálak minden egyes apró, kezünkön található bőr- és körömdarabon megakadnak. A szintetikus selyem egyszerűen csak átfut az ujjaink között. Utóbbiból készülnek általában az olcsóbb kivitelű nyakkendők, míg a valódi selyemből az igényesebb darabokat gyártják.

Dr. Berendi Péter

Még több nyakkendő >>

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: nyakkendő selyem öltöny anyagtípusok

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr671939810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása