Az öltöny zakója ideális esetben kényelmes, engedi mozogni viselőjét, vonalvezetése testhez simuló és divatos, esése szép, és semmiképp sem húz vagy előnytelenül ráncosodik. Hátul a derékvonal alatt nem lifeg, elől a mellkas vonalában egyenesen áll.
Szabása lehet klasszikus, enyhén karcsúsított vagy akár teljesen lekarcsúsított is. Készülhet egy vagy két sliccel, vagy slicc nélkül.
Napjainkban a legelterjedtebbek az egysoros kétrészes öltönyök, melyek két vagy három gombosak is lehetnek.  Itt fontos megjegyezni, hogy az etikett szerint az alsó gombot mindig nyitva kell hagyni. A zakónak begombolva kell lennie például eseményeken, beszélgetés közben, tárgyaláson, hivatalos alkalmakkor, de leüléskor minden esetben ki kell gombolni.
Anyagösszetétel téren a legfinomabb és legdrágább anyag a gyapjú, ez lehet 100% vagy kevert szálas. Legfontosabb értékmérő tulajdonsága a gyapjúszálfinomság, mely minél finomabb annál értékesebb. A gyapjút általában bármilyen alkalommal felvehetjük, legyen az üzleti vagy hétköznapi.  A pamut árban kedvezőbb és szintén elegáns megjelenést kölcsönöz, de üzleti megbeszélésekre nem ajánlatos felölteni.
A zakó ujjnak kézfejközépig kell érnie, de napjainkban abszolút divatos viselet ha engedjük, hogy az ing egy kicsit (körülbelül egy ujjnyit) kilátszódjon alóla. Természetesen a zakó újhossz kiválasztása egyéni döntés kérdése, azonban fontos megjegyezni, hogy mindkét esetben biztosított az abszolút elegáns viselet. Üzletünkben lehetőség van kiválasztani a megfelelő méretet, szolgáltatásunk a díjmentes igazítás, melyet saját professzionális szabónk végez.
A zakó hosszát nagyon egyszerűen leellenőrizhetjük. Leengedett kezünk tenyerének a közepéig kell érnie.

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr632667434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása