Hol van már az az idő, amikor kizárólag a kismamák kiváltásága volt tunikát viselni? 2008. óta töretlen népszerűséggel tartja magát trendben ez a multifunkciós, hosszú pulcsiként és rövid ruhaként egyaránt használható ruhadarab, melynél kevés praktikusabb és egyben divatosabb öltözéket tudnánk említeni.

A tunikaviselés divatja valójában a messzi régmúltban, egész pontosan az ókorban gyökeredzik, a len- vagy kendervászonból készült előbb ujjatlan, majd ujjas ruhadarabot hölgyek és urak egyként viselhették. Akkoriban a fehér darabok számítottak a legelőkelőbbnek, így azt mindenki tartott ruhatárában, míg a szenátori rangot vastagabb csík jelezte, a bíbor színű tunika viselését pedig jogokhoz kötötték.
Ami azt illeti a 2010-es esztendőben a virágékes muszlintunikák a legkelendőbbek, de pamutból készült társaik is nagy népszerűségnek örvendenek a fiatalabb korosztály körében.

A tunika nagy előnye, hogy a teltebb idomokkal megáldott hölgyek és a soványak egyként viselhetik őket, hisz míg előbbieknél, ahol kell, ápol és eltakar, egy szűk nacival és a legendás 80-as éveket idéző övvel viselve a vékonyabb hölgyek alakján is sokat javíthat. A másik pozitívum, amit a tunikák javára írhatunk, hogy majd minden alkalomra viselhetjük őket. Míg egy csinos, fényesebb anyagú darab egy jelentős eseményen is megállja a helyét, egy sportos pamut tunika a hétköznapok során is lezser eleganciával ruházhatja fel viselőjét. Húzhatunk hozzájuk akár trendi, combközépig érő csizmát is.

A nagy designerek mellett sok sztár is a tunikára esküszik. Míg a hazai celebek köréből említhetjük Szekeres Nórit, vagy Ördögh Nórit, a külföldi színésznők krémjéből legyen elég Sigourney Weavert felhozni példának, aki az idei Oscar gálán örvendeztette meg a nagyérdeműt az ominózus red carpittal harmonizáló, bíbor vörös tunikájával.

 

 

Női elegáns ruházat>>

 

 

Forrás: divat-trend.info

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: elegáns divatos tunika csinos kényelmes

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr432135910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása