„Az ember feketét bármikor vehet, bármilyen életkorban és szinten minden alkalomra. A „kis fekete” egy nő gardróbjának legfontosabb darabja. Egy egész könyvet tudnék írni róla.”

                                                                    Christian Dior


 

 

„Gabrielle Chanel ötlete nyomán született meg a „little black dress”, azaz a kis fekete ruha, amely minden alkalomra tökéletes eleganciát kölcsönöz viselőjének. A kis fekete ruha magába sűríti a stílus lényegét, végtelenül egyszerű és mégis nagyon elegáns.


Ez a ruhadarab lehet ujjatlan, mint ahogy Audrey Hepburn viselte. De lehet rövid- vagy hosszú ujjú. Az elegancia egyik alap helyzete, hogy a hossza kb. a térdig vagy éppen a térd alá ér. Derékban övvel is kiegészíthető, de lehet egyszerűen csak karcsúsított a ruha fazonja. Sokféle szép lánccal, bizsuval egészíthetjük ki. Ez is Coco Chanel ötlete volt, aki hosszú fehér teklagyöngyöt vett fel hozzá. Szép fekete, vékonyszálú harisnya teszi teljessé az eleganciát. 

 

Elegáns ruházat >>

Forras: protokoll-info.hu

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: ruha fekete rövid hosszu elegans

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr582093083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása