ING


Az ingeknél általánosan elfogadott, hogy minél diszkrétebbek a minták és a színek, annál alkalmibb lesz a viseletük.  A protokoll szerint öltönyhöz mindig hosszú ujjú inget ildomos felhúzni, lehetőleg világosabbat mint az öltöny, és ne feledkezzünk meg betűrni a nadrágba. Csak a lekerekített aljú ingeket szabad kitűrve hordani, ezeket is csak lazább alkalmakkor.  A legjobb ha az ing vonalvezetése követi a test vonalát, se nem túl szoros, se nem túl bő, szabad mozgásteret biztosít. Hasonlóképpen O_T_4a zakóhoz itt is három fő szabásvonal létezik: klasszikus, enyhén karcsúsított, teljesen lekarcsúsított. Ma a windsor (klasszikus) és cápa galléros ingek trendjét éljük.  Egyedi és praktikus a legombolt galléros ing. Különleges alkalmakra választhatunk mandzsetta gombos inget is. Legújabb divatirányzat az eltérő színű alapanyagból készült gallér és kézelő. Szmoking inget nemcsak szmokinghoz, hanem díszmellény ceremónia szetthez is érdemes felölteni.
Mind közül a legnépszerűbbek az egyszínű és csíkos ingek. Előnyük, hogy könnyen lehet nyakkendőt választani hozzájuk. Kockás ingeknél már nehezebb a helyzet. Egy diszkrét, apró kockás még felvehető alkalmakra, de a nagyobb, erőteljesebb kockák már hétköznapi, lezsereb hatást keltenek.

Egyszínű
- letisztult, klasszikus irányzatú.
- minél élénkebbek a színek, annál vagányabb lesz a viseletük.
- könnyű hozzá nyakkendőt választani.

Csíkos
O_T_5
- napjaink legkeresettebb és legdivatosabb mintázata.
- amennyiben csíkos nyakkendőt választunk hozzá, ügyeljünk rá, hogy a csíkok ne üssék egymást.
- üzleti és hétköznapi alkalmakra egyaránt megfelel.

Kockás
- apró kockás változata még megfelelő eleganciát nyújt, ám minél nagyobbak a kockák annál sportosabbá válik a viselete.


NYAKKENDŐ


Fontos szerepe van a ruházat egyedivé formálásában és díszítésében. Minden esetben harmonizálnia kell az ing O_T_6színével. Mintázata lehet egyszínű, csíkos vagy mintás. Hossza az övkorcig érjen. Viselete kötelező az üzleti életben, azonban ha nem veszünk fel nyakkendőt akkor az ing legfelső gombját nem kell begombolni. Napjainkban divatosak a széles nyakkendők és a vastagabb csomók, amiket számtalan módon köthetünk meg.


ÖV / CIPŐ


Valódi bőr ajánlott mindkettőből.
Az öv színe passzoljon a cipő színéhez. Ha a lábbeli fényes, az öv is legyen az. AO_T_7 férfiaknál kedvelt a praktikus automata megoldású nadrágszíj. Divatosak a teli csatos változatok, de egy klasszikus csattal ellátott is remek választás.
A cipő alkalmi nyújtott, kerek vagy csapott orrú is lehet. Készülhet lakkozott, fényesebb bőrből, a talpa pedig bőr vagy gumi alapanyagból.

ZOKNI


A zokni színe legyen olyan mint a nadrág színe, ne mint a cipőé. Ha világos az öltöny, a zokni egy árnyalattal legyen sötétebb nála, de világosabb, mint a cipő. Ha leülés közben nagyon felcsúszik a nadrág szára, térdzokni ajánlott.

ÉKSZER


O_T_8Habár egy karóra nem tartozik a legolcsóbb kiegészítők közé, mégis ajánlott legalább egy minőségi darab beszerzése. Legjobb ha bőr vagy fémszíjas. Megengedett még gyűrű, mandzsettagomb, nyakkendőtű viselése.

 

 

 
 
MÉRETÁLLÁS


A három -féle konfekció méretállás közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Normál méretállás (42-66)
-
átlagos testmagasságú és alkatú uraknak ajánlott

Rövid méretállás (23-35)
- a zakó hosszban rövidebb, hasban enyhén bővebb
- rövidebb ülephossza miatt a nadrág csípőn is hordható
- a nadrág hossza is rövidített

Hosszított méretállás (94-122)
- magasabb testmagasságú uraknak kiváló
- a zakó és a nadrág egyaránt arányosan hosszabb mint a normál méretállású.

 

Elegáns ruházat>>

Forrás: kisznyer.hu

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: ing méret ékszer zokni cipő elegáns öltöny

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr682083522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása