ÖLTÖNY ZAKÓ

Az öltöny zakója ideális esetben kényelmes, engedi mozogni viselőjét, vonalvezetése testhez simuló és divatos, esése szép, és semmiképp sem húz vagy előnytelenül ráncosodik. Hátul a derékvonal alatt nem lifeg, elől a mellkas vonalában egyenesen áll.
Szabása lehet klasszikus, enyhén karcsúsított vagy akár teljesen lekarcsúsított is. Készülhet egy vagy két sliccel, vagy slicc nélkül.


Napjainkban a legelterjedtebbek az egysoros kétrészes öltönyök, melyek két vagy három gombosak is lehetnek.  Itt fontos megjegyezni, hogy az etikett szerint az alsó gombot mindig nyitva kell hagyni. A zakónak begombolva kell lennie például eseményeken, beszélgetés közben, tárgyaláson, hivatalos alkalmakkor, de leüléskor minden esetben ki kell gombolni.


Anyagösszetétel téren a legfinomabb és legdrágább anyag a gyapjú, ez lehet 100% vagy kevert szálas. Legfontosabb értékmérő tulajdonsága a gyapjúszálfinomság, mely minél finomabb annál értékesebb. A gyapjút általában bármilyen alkalommal felvehetjük, legyen az üzleti vagy hétköznapi.  A pamut árban kedvezőbb és szintén elegáns megjelenést kölcsönöz, de üzleti megbeszélésekre nem ajánlatos felölteni.


A zakó ujjnak kézfejközépig kell érnie, de napjainkban abszolút divatos viselet ha engedjük, hogy az ing egy kicsit (körülbelül egy ujjnyit) kilátszódjon alóla. Természetesen a zakó újhossz kiválasztása egyéni döntés kérdése, azonban fontos megjegyezni, hogy mindkét esetben biztosított az abszolút elegáns viselet. Üzletünkben lehetőség van kiválasztani a megfelelő méretet, szolgáltatásunk a díjmentes igazítás, melyet saját professzionális szabónk végez.

 

 

 


A zakó hosszát nagyon egyszerűen leellenőrizhetjük. Leengedett kezünk tenyerének a közepéig kell érnie.


 

 

 

 

ÖLTÖNYNADRÁG

A nadrágnál is elsődleges szempont a kényelem. Sétáljon, mozogjon, üljön le benne. Amennyiben nagyon kényelmetlen, kérjen másik méretet, azonban egyes típusoknál lehetőség van derék és/vagy ülep kiengedésre, szűkítésre. Mindenféleképpen kérje ki eladóink véleményét.


Ami a pantalló hosszát illeti, hátul a cipő sarkának a magasságáig érjen, elől enyhén megbukva kell a lábbelire borulnia.


A nadrág alja lehet hajtókás vagy hajtóka nélküli. Mindkét viselet elegáns, ám nem árt tudni, hogy a hajtóka nélküli fazon fiatalosabb és modernebb irányvonalú, a hajtókás pedig klasszikusabb. Alacsonyabb testmagasságú uraknak kifejezetten előnyös a hajtóka nélküli viselet, mivel optikailag megnyújtja a testet.

 

 

 

 

 

Elegáns ruházat>>

 

Forrás: kisznyer.hu

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: ing divat elegáns öltözködés nadrág zakó öltöny öltönynadrág

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr292083441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása