A divat és annak követése szinte megfoghatatlannak tűnik mindannyiunk számára. Mégis, vannak olyan alapvető stílusjegyek a nyakkendőt illetően is, melyeket ma divatosnak nevezünk.

Ilyen például a "nagy tükör" (a nyakkendő látható elejének) szélessége, mely az évek során folyamatosan változik. Emlékszünk még azokra az időkre, mikor a keskeny, főleg egyszínű nyakkendők voltak divatosak. Ma azonban a kb.10-12 cm széles a divatos méret, s ebben nem is nagyon kételkedhetünk, ha bemegyünk egy szaküzletbe és szemügyre vesszük a kínálatot. Természetesen mindig lehet találni ettől extrémebb darabokat is, hisz a 21. századi divat sajátossága a sokszínűség.

A nyakkendőválasztás talán legfontosabb paramétere a nyakkendő mintázata, anyaga, megjelenése. E területen változik a nyakkendődivat a leggyorsabban. Hisz ott él még emlékeinkben az a "nyakkendő-korszak", amikor komoly üzletemberek öltönye alól egy tarka-barka, rajzfilmfigurás nyakkendő mosolygott ránk. Bizony, a divat nagy diktátor. De ma talán kicsit könnyebb a dolgunk, hisz a nyakkendődivat terén is az egyszerűség és elegancia dominál. Így a ma leginkább divatos nyakkendők színeiben a pasztell árnyalatokat kedvelik, mintázatukban pedig az átlós csíkok dominálnak(vékony vagy vastag változatban).

Ez azonban nem irányadó, hisz holnapra a divat már megváltozhat, és visszajöhet ismét a keskeny, absztrakt mintás, élénk színű nyakkendő az érdeklődés középpontjába. A divatházak természetesen mindig követik az épp aktuális trendet, s pont ezért új nyakkendő vásárlásakor mindig a legújabb kínálatból kell választani. Egy magára valamit adó férfinak legalább 15-20 nyakkendője van. Kidobni a régieket sosem szabad, hisz a divat forgandó, és ami tegnap érdekes volt, ma felvehetetlen és fordítva.

Még több nyakkendő>

Dr. Berendi Péter

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: stílus méret harmónia nyakkendő minta összhang

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr421970599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása