A rendben tartott ruhák között gyorsabb a keresés, és a ruhák is viselésre alkalmas állapotban kerülnek elő.

Amit nem hord, dobja ki vagy adja tovább. Feleslegesen foglalja a helyet és csak az időt pazaroljuk olyan ruhák közötti kotorászásban, amit nem veszünk fel.

Első lépésként szedjünk ki minden ruhát, és válogassuk át. Ha nem volt rajtunk egy ideje, akkor ki vele (kivéve a búvár, stb felszerelést, amit alapból ritkán hordunk). Ezt a szanálást évente ismételjük meg.

Az egyik megoldás, hogy télen a nyári holmikat tartsuk dobozban, vagy a szekrény alósbb részén, illetve hátul. Nyáron pedig fordítva.

Amikor új dolgot vásárolunk gondoljuk végig, hogy mennyire passzol a már meglévő ruhadarabokhoz, ki tudjuk-e használni.

Ne színek alapján csoportosítsunk, mert reggel pulóvert fogunk keresni és nem valami zöldet.

Kategorizáljuk a holmikat. Aggasuk egymás mellé a pulóvereket, az ingeket, a pólókat, stb. Kategórián belül akár csoportosíthatunk színek szerint is, pl sötétebbektől a világosabb színek felé.

Az alkalmi dolgokat tartsuk külön, az öltönyöket pl lehetőleg erre kialakított zsákban, tárolóban.

A pulóvereket bátran tartsuk polcon, nem kell feltétlenül fellógatni ha nincs elég hely a számukra. A kasmírt amúgy sem ajánlatos, mert megnyúlik.

Nadrágok számára van már olyan akasztó melyre egymás alá több nadrág is akasztható, így átlátható, és mégis kevés helyet foglal.

A cipőket mindig kitömve tartsuk, hogy ne veszítsék el az alakjukat. Érdemes szagtalanítót is használni, főleg ha a ruhákkal egy helyen tároljuk.

A kiegészítőket tároljuk stílus szerint, így használat előtt nem kell bajlódni az összeillő darabok keresgélésével.

Forrás: mithogyankell.hu

Szólj hozzá!

Bookmark and Share

Címkék: póló cipő gardrób nadrág pulóver öltöny

A bejegyzés trackback címe:

https://divathaz.blog.hu/api/trackback/id/tr61956664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása